Magyar Sípályák

Magyar Sípályák

Magyarországon is lehet síelni! Sőt, egyre több, hosszabb, jobb minőségű sípályával várják a hazai síterepek a síelőket. Igaz, még nem teljesen osztrák szintű sípályákkal találkozhatunk itthon( bár Alsó-Ausztria sípályákkal már felveszik a versenyt a hazaiak), már nálunk is jól karbantartott, hóágyúzott pályákon lehet síelni szinte egész télen. Az alábbiakban összeállítottuk a népszerű hazai sípályákat, ahol leginkább a családos, vagy kezdő, középhaladó síelők érezhetik jól magukat.Akik profi sítudással rendelkeznek, és hosszan szeretnek száguldani, akkor nekik nem feltétlen a haza sípályákat érdemes választani.

Magyarországi sípályák

Eplény Nordica Síaréna sípálya: Az eplényi Nordica Síaréna változatos sípályarendszerén 16 különböző sí- és 4 szánkóútvonalon lehet hódolni a téli sportoknak. Eplényben található Magyarország leghosszabb egyben, megállás nélkül síelhető sípálya útvonala, amely 1927 méter hosszú és teljesen kezdőbarát kék jelzésű szakaszokból tevődik össze. Teljesen kezdőktől a profikig mindenki jól érzi magát a különböző sípályákon, legyen az snowboardos, síelő vagy éppen külön pályán száguldó szánkózó. A freestyle stílust kedvelők részére megépítettük Magyarország legnagyobb Freeski és Funparkját, ahol a több földből készült ugrató között helyet kapott egy “BigAir” is.
Az eplényi Nordica Síaréna sípálya több napra kínál kellemes, aktív kikapcsolódási lehetőséget az egész családnak, egészen a legkisebbektől a legnagyobbakig.

Sípark Mátraszentistváni sípálya: A Mátrában a téli sport szerelmesei 9 változatos sípálya közül választhatnak. Izgalmas sípálya ívek a lendületes sízőknek, szelíd lankák a kényelmesebb síelőknek. A közel 4 km-es pályarendszeren, ratrakok és nagyteljesítményű hóágyúk dolgoznak folyamatosan a kiváló hóviszonyok és a hógarancia biztosításáért. A mátraszentistváni sípályarendszer kiváló minőségű gyepes hegyoldalon terül el. Tervezésénél kiemelt szempont volt a sípályák változatossága, különféle nehézségi foka, és a gyönyörű panorámát kiegészítő hangulati elemek, mint pl. hidak, rönkházak, tavak létesítése. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az ország egyik legtöbb szolgáltatást nyújtó családi síterepévé vált.

Zempléni sípálya: A sátoraljaújhelyi Magas-hegy hosszú sítörténeti múlttal büszkélkedhet, hiszen számos úttörőolimpia és alpesi verseny helyszíne volt. Jelenleg itt üzemel az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája. A pálya felületét 330 méter hosszan borító NEVEPLAST műanyag teszi lehetővé a négy évszakos síelést. A pályán igény esetén esti sízésre is van lehetőség, a téli szezonban hóágyúzott pályaként üzemel. A Zemplén Kalandpark területén már 3 sípálya várja a sportolni vágyókat.

Dobogókői sípálya:  1. sípálya: hossza 860 m, szintkülönbsége 168 m - a felső része meredek, csak gyakorlott síelőknek ajánljuk, az alsó szakaszon kezdők oktatása is lehetséges. 2. sípálya: hossza 1260 m, szintkülönbsége 168 m - a felső része szerpentin út az erdőben, melynek fordulói kezdőknek nehézséget okozhatnak. az alsó fele lankás, a felvonóhoz vezető összeköttetésig széles, kezdők gyakorlására is alkalmas.

Nagyvillám sípálya Visegrád: Funpark saját felvonóval. Már 8 db felvonó, 3830 fő/óra maximális kapacitással.Hóágyúk és 2 db ratrak - kezelt pályák. Tubing pálya. Sífutó pálya az Erdei Művelődés Háza előtt (300 m) és a Kisvillámi turistaúton (2,5 km).Szánkópálya a kezdőpálya mellett (150 m) illetve a déli oldalon a bobpálya mellett (300 m). Tavasztól őszig gyepsíelés (rollka) Gyepsí bérelhető.Műanyag pálya. Síiskola.