Sípark Mátraszentistváni sípályák

Sípark Mátraszentistván - Sípálya

Sípark Mátraszentistván

Mátrai sípálya

A mátraszentistváni síparkban a síelés és snowboardozás szerelmesei 9 változatos sípálya közül választhatnak. Izgalmas ívek a lendületes sízőknek, szelíd lankák a kényelmesebb síelőknek. A közel 4 km-es sípályarendszeren, ratrakok és nagyteljesítményű hóágyúk dolgoznak folyamatosan a kiváló hóviszonyok és a hógarancia biztosításáért. A mátraszentistváni sípályarendszer kiváló minőségű gyepes hegyoldalon terül el. Tervezésénél kiemelt szempont volt a pályák változatossága, különféle nehézségi foka, s a gyönyörű panorámát kiegészítő hangulati elemek, mint pl. hidak, rönkházak, tavak létesítése. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az ország egyik legtöbb szolgáltatását nyújtó családi síterepévé vált.

Sípálya térkép:

Sípark sípálya

Felvonók:

Jelenleg 6 db modern lift szogálja ki a sípályákat: 2 db új csákányos sílift melyek a neves osztrák Doppelmayr cég gyártmányai és sokak által ismertek az Alpok lejtőiről. Nagy szállító kapacitás és kényelmes lágy indítás jellemzi ezeket a lifteket. További 2 db lift a szlovák Tatra-Poma cég konstrukciója: ebből az egyik lift egy teljesen felújított (új motor, hajtómű, frekvenciaváltó, vonszolók, stb.) POMA F-12-es tipusú korongos lift, a másik a 2007-ben átadott PFP tipusú korongos kislift. A korongos liftek is nagyon népszerűek a hazai sízők körében, egyszerű kezelhetőségük miatt. Mind a 4 liftre jellemző, hogy kényelmes fokozatmentes sebességszabályozóval rendelkeznek (un. frekvenciaváltóval), mellyel ideálisan beállítható a lift menetsebessége a sízők aktuális igényeihez!

A leghosszabb pályáktól ( 1-es, 2-es, 3-as és 4-es ) két lift (egy-egy korongos és csákányos sílift) párhuzamosan szállítja fel a sízõket a csúcsra, összesen 1930 Fõ/óra teljesítménnyel. A síoktató teraszokat 2 db - szintén új- cseh gyártmányú "köteles" (kézzel megfogható) kislift szolgálja ki, amelyek a gyerekek és kezdők tanuló liftjei. Összességében a 6 db sílift szállító kapacitása 4630 fő/órát!

Síkölcsönző:

Bérelni lehet: sí- és snowboard felszerelést (síbot, síléc, snowboard, síbakancs), síbukósisak
Nem lehet bérelni: sínadrágot, síkabátot, síszemüveget, kesztyűt.

Síbérlet árak:

2013/2014-es síbérlet árak hamarosan.

Megközelítés:

Megközelítés az M3-as autópálya felől autóval:
Budapest (M3) - Gyöngyös - Mátrafüred - Mátraháza - Galyatető - Mátraszentlászló/Mártaszentistván (Sípark tábla » Parkoló) (Budapest csak 96 km!) (GPS koordináta: 47.55'2109, 19.52'2922)

Elérhetőségek:

0637-376-685

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.sipark.hu